Hur fakturerar vi familjemedlemsskap?

När man fakturerar familjer behöver även aktuella föräldrar vara fakturerbara. Man behöver då leta upp dessa specifika föräldrar under Admin > Fakturering > Fakturerbara medlemmar > Hantera fakturerbara medlemmar och aktivera dem för fakturering.

Efter det behöver man skapa familjerna under fliken Hantera familjer. Markera de personer som ska vara medlemmar i en familj och klicka på ”Lägg till som ny familj”.

Under Skicka fakturor väljer man sedan den familjeavgift man skapat och väljer att fakturera till Familjer.

Viktigt 1: Familjer ska alltid faktureras innan man skickar ut till resterande personer i föreningen. Detta för att förhindra att få med dem som ska ha familjefakturor i den ”vanliga” faktureringen.

Viktigt 2: Familjefaktura kan endast innehålla avgiftstypen Medlemsavgift eftersom föräldrar inte ska ha Säsongsavgifter. Säsongsavgifterna behöver skickas som separata fakturor till respektive barn.